• DU
  • EN
  • NL

Weekend zeilen

Een weekend zeilen op het IJsselmeer, betekent uitwaaien en genieten! Natuur, gezellige havenplaatsen, uw groep, onze prachtige klipper Aldebaran, en heerlijk eten en drinken: de ingrediënten voor een fantastisch weekend zeilen.

De Aldebaran is uitstekend geschikt voor een weekend of weekendje zeilen met uw familie, vrienden, bedrijf of een andere groep van max. 30 personen.

Voor groepen vanaf 20 personen hebben we een prachtig aanbod en enkele arrangementen samengesteld.

Misschien ten overvloede: Zeilervaring is zeker niet nodig! De bemanning legt u graag uit hoe u kunt helpen het schip te zeilen. Passief meezeilen kan natuurlijk ook, maar we stellen het op prijs als er in ieder geval enkele mensen meehelpen.

Zeilarrangement kiezen of zelf een zeilweekend samenstellen

U kunt de Aldebaran met bemanning huren en de organisatie/ invulling van het zeilweekend zelf ter hand nemen.  
Klik hier voor de tarieven
Natuurlijk kunt u altijd even bellen of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. om te overleggen over de legio mogelijkheden, zodat wij u kunnen helpen met het uitwerken van uw ideeën.

U boekt al een weekend voor € 102 p.p. incl. bemanning en BTW!

Wij hebben een aantal weekend zeiltochten uitgewerkt in arrangementen. Dat betekent dat wij in ieder geval de catering verzorgen, maar ook bv fietsen voor u huren.
Weekendje zeilen IJsselmeer
Weekend zeilen op IJsselmeer en/ of Waddenzee
Weekend zeilen op het Wad en fietsen op Texel

Weekend zeilen

Een weekend zeilen duurt van vrijdag 20 uur t/m zondag 17 uur, en een weekendje zeilen (of een kort weekend) van zaterdag 12 uur t/m zondag 17 uur.

De vertrekhaven is Enkhuizen. Meestal is Medemblik, Stavoren of Hoorn zonder meerkosten mogelijk. Een andere afvaarthaven is vaak na overleg ook mogelijk. 
Als iedereen aan boord is en zich geïnstalleerd heeft, vertelt de schipper het een en ander over de Aldebaran, het reilen en zeilen aan boord, en kunt u met de schipper een zeilroute bepalen.
's Avonds blijft u gezellig aan boord, of gaat u passagieren in de havenplaats.
Zaterdagochtend na het ontbijt geeft de bemanning uitleg over het zeilen, waarna we gezamenlijk de zeilen hijsen en de zeiltocht daadwerkelijk begint.
Tijdens het zeilen overlegt de bemanning met u over het beste tijdstip voor de lunch, het eventueel over het aanlopen van een haventje en de aankomsttijd in de overnachtingshaven.

De gezellige kleine en grote havenplaatsen rond het IJsselmeer zoals Makkum, Workum, Stavoren en Lemmer, Medemblik, Lelystad (Bataviawerf), Hoorn, Monnickendam en Volendam zijn doorgaans goed te bereiken vanuit Enkhuizen, en zeker een bezoek waard.
Het is echter, bij rustig weer of gunstig tij, ook mogelijk de nacht op het water door te brengen, al of niet droogvallend op de Waddenzee.

Comfort

Aan boord zijn 9 hutten (3x 2 pers. en 6x 4 pers) met per 4 personen een badkamer ensuite. Er kunnen tijdens een weekend dus max. 30 gasten op de Aldebaran overnachten.
Kijk op de interieurpagina voor meer informatie en foto's van ons sfeervolle, comfortabele interieur.

Faciliteiten/ catering

U kunt gedurende de zeilreis gebruik maken van alle faciliteiten aan boord, zoals de keuken, stereo-installatie met USB aansluiting, barbecue en biertap. Biervaten (Warsteiner, 30ltr) kunt u, minstens twee weken voor afvaart, bij ons bestellen.
Het is ook mogelijk de catering te laten verzorgen. Uitgebreide cateringinfo kunt u bij ons aanvragen, of kijkt u op de cateringpagina op de website.

Zeilweekend op youtube

Een filmpje op youtube van een weekend zeilen naar Terschelling met de Aldebaran:
http://www.youtube.com/watch?v=KOZbXkbnhBQ

Gastenboek

In het gastenboek hebben gasten hun ervaringen beschreven.

 

Met dank aan vele fotografen, o.a.: H. te Niet, P. Beck, H. Olij, L. v.d. Hoek, T. van Os, M. van Reede, D. Hammudoglu

facebook twitter